Våren 2008

Tja!
Var länge sedan jag skrev något här. Orkar inte riktigt skriva ner mina dagar i ord utan låter istället bilderna tala för våren.Några fler finns på facebook (som jag åter börjat använda förhoppningsvis sporadiskt).
Sen så måste jag bara uttrycka min glädje över alla glädjebesked hos spelarna i landslaget senaste tiden, alla verkar funnit en mycket bra form, speciellt Zlatan när han avgjorde Serie A idag.

För övrigt läser jag nu den nyutkomna "Blågult - Fotbollslandslaget genom 100 år" av Jesper Högström nu och det är mycket bra läsning (speciellt nu innan EM).

Adjö!

EM-trupp 2008

Hemkommen till gamla Svea och möts av skinande vårväder. Sverige är ändå alltid Sverige.
Tänkte att jag skulle bryta de vanliga blogginläggen med de spelare jag tycker ska representera Sverige i EM-slutspelet som stundar (den riktiga uttagningen sker den 13 maj). Om ni tycker att jag är helt ute och cyklar får ni gärna kommentera det.

landslaget

Målvakter

Andreas Isaksson, Manchester City FC
Rami Shaaban, Hammarby IF
Eddie Gustafsson, FC Lyn

Kommentar:
Isaksson står, trots sin sparsamma speltid.
Eddie Gustafsson känns hetare och har formen inne just nu, även om tredjemålvakts-platsen inte är den viktigaste.

Backar

Olof Mellberg, Aston Villa FC / Juventus FC
Petter Hansson, Stade Rennais FC
Daniel Majstorovic, FC Basel
Teddy Lucic, IF Elfsborg
Jonas Olsson, NEC Nijmegen
Behrang Safari, Malmö FF
Mikael Lustig, Gif Sundsvall

Kommentar:
Har inte Mikael Nilsson varit högerback på grund av brist på högerbackar länge nog?
Jag tycker att både Mellberg och Lucic skulle fungera bättre på positionen då de tidigare spelat på positionen i sina klubblag. Mikael Lustig gjorde mycket bra ifrån sig på januariturnén och känns som en joker, kanske inte mycket speltid dock.
Tycker även att Jonas Olsson ska få chansen att visa vad han går för i landslaget. Har gjort mycket bra ifrån sig i sitt klubblag under lång tid och känns hungrig. Samma sak gäller Safari, en modern vänsterback som kan slå de där inläggen som Edman slog 2004.
Synd nog är att inte Peter Larsson får någon plats, men hans tid kommer. Fredrik Stoor ryker också då form är en färskvara.

Mittfältare


Tobias Linderoth, Galatasaray SK
Rasmus Lindgren, Ajax AFC
Anders Svensson, IF Elfsborg
Kim Källström, Olympique Lyonnais
Fredrik Ljungberg, West Ham United FC
Sebastian Larsson, Birmingham City FC
Christian Wilhelsson, Deportivo de La Coruña
Kennedy Bakircioglü, Ajax AFC

Kommentar:
Rasmus Lindgren känns som den självklara ersättaren till Tobias Linderoth, dock så klarar även Anders Svensson av det ansvaret. Lindgren känns fräsch men ändå trygg.
Sebastian Larsson har verkligen spelat till sig en plats i landslaget, och visat bevis på mogenhet, ansvar och framför allt en ostopplig kämparglöd. Dock så har ju Christian Wilhelmsson fått en nytändning i Depor och jag tror att det är de två som aspirerar på högertmittfältsplatsen. Kennedy är nog bästa alternativet om man vill slänga in en offensiv i slutet, även fast han inte spelat mycket i Ajax på sistone.
Niclas Alexandersson får vi dessvärre säga adjö till.

Anfallare

Zlatan Ibrahimovi?, FC Internazionale
Johan Elmander, FC Toulouse
Markus Rosenberg, SV Werder Bremen
Marcus Berg, FC Groningen
Marcus Allbäck, FC Copenhagen

Kommentar:
Häftigt att vi har en sådan världsspelare som Zlatan att tillgå i Sverige. Annars så känns det som att Elmanders plats är given brevid Zlatan, även fast Rosenberg börjat göra en hel del mål i Werder Bremen, som ligger tvåa i den tyska ligan. Marcus Berg känns hur het som helst och är ett hett framtidslöfte.
Det stod dock och vägde mellan Allbäck och Daniel Nannskog som har gjort oerhört bra ifrån sig i den norska ligan. Båda har rutin, men Allbäck vinner på sin rutin med landslaget och att han känner till deras spel mycket bra.
Skulle gärna dock haft med Henrik Larsson, men det verkar ju som att hans nej kvarstår, dessvärre.

Startelvan

MV Isaksson

HB Mellberg
MB Lucic
MB Hansson
VB Safari

DMF Linderoth
HMF Larsson / Wilhelsson
CMF Källström
VMF Ljungberg

A Ibrahimovi?
A Elmander

Kommentar:
Målvakt - Isaksson känns säkrast och bäst.
Back - Mellberg känns rörligare än Lucic, då det inte var länge sedan han spelade högerback i sitt klubblag. Safari blir ett extra vapen framåt.
Mittfält - Larsson och Wilhelsson kan varieras om Sverige ska vara ett offensivt lag (som mot det mer defensiva Grekland) och då spela Wilhelsson, och ett mer defensivt lag (som mot det mer offensiva Spanien) och då spela Larsson.
Anfall - Zlatan och Elmander känns som det bästa alternativtet, även fast Zlatan även spelat en del med Rosenberg i Malmö sen tidigare. Och även här känns det som att formen spelar in. Har Rosenberg några bra veckor här så kan han nog ta Elmanders plats, då han inte levererat i det falnande laget Toulouse (som man dock inte kan hålla Elmander ansvarig för).