Unter den linden

vuitton

Jag har funnit världens vackraste platsnamn i Berlin, Unter den linden (Under linden), genialt. Platsen ligger precis i socitetsströvaromradet i Östberlin. Väl där gick jag och min strövarvän Lina in pa Louis Vuitton och lyckades lura den intet ont anade expediten att vi ville köpa väskan ovan för 1070 euro till min kära mor i 60-arspresent. Det gjorde vi dock inte utan fortsatte att till ett närliggande modevaruhus som var mycket exklusivt. Det som gladde mig nagot var att det land som hade mest klädesmärken representerade var Sverige. Kul att en liten nation som var kan vara ledande i nagot sa globalt.
Idag var vi i Halle, som ligger i det forna Östtyskland. Det är sa konstigt att se skillnaderna mellan öst-väst (och spänningen som nagon kommenterade i förra inlägget), da man inte riktigt trodde att skillnaderna var sa stora. I öst är det ingen ovanlig syn att se nedgagna miljonprojekt med sönderkrasade fönster och fasader. Det är nästan som spökhus, att alla bara lämnat en dag. Samma sak med ganska flera gamla industribyggnader, det kanns lite Tjernobyl över dom, da folk verkar ha gatt till jobbet en dag, för att senare aldrig tillbaka ga. Nu sa har det börjat växa gräs pa byggnaderna och punkare har börjat ha fest pa taken istället. Kul att det kommer till användning kanske.

Aja, nu ska Richard, som för övrigt har en 5-litersflaska med schampoo att tillskrivas hans enkla image, köpa en bil till sin farsa (vilken kille!) som ska flytta tillbaka till Ghana, sa jag maste lämna över datorn till honom.

För övrigt sa far ni ha överseende med min konstiga användning av åäö da alla bokstäver finns förutom just å.

Farväl!

Berlinmauer

berlina

Fest i Berlin med Nicolai Dunger igar, det var nicé. Fick aven lara kanna det utvecklade tunnelbanesystemet och darmed se ganska mycket av min nya karlek. Imorgon har jag en fri dag och kommer da ge mig ut och upptacka mer, hoppas jag.
Annars sa bor jag och Lennart hos en schysst kille som heter Richard Agyekum som ar en enkel men valdigt sympatisk manniska.

Adjo!

Slottet

Nu är jag tillbaka på slottsområdet och har varit i några få, sköna, vårdagar. Idag så bär det av till Berlin och det ska bli kul, även om jag knappt kunna ställa om mig från den föregående resan.

Nu måste jag packa färdigt, men först ska jag ge några bra låttips till vårväder i Europa:

Vampire Weekend - M79
Samian Mobile Disco - Hustler
Cornelis Vreeswijk - Deirdes Samba
Chet Baker - But not for me
Hercules & Love Affair - Blind
Nicolai Dunger - Solen
The Last Shadow Puppets - Black Plant (Deras nyutkommna debutskiva är mycket bra! Bland annat med Alex Turner från Arctic Monkeys)
Zager and Evans - In the year 2525
Luciano Pavarotti - Questa O Quella Rigoletto (Verdi)
Samian Mobile Disco - Hotdog

So long!


östra afrika kallar

Halla!

Nu ar vi tillbaka i Nairobi efter nagra dagar pa andra platser i Kenya.
Vagarna har i Kenya ar helt klart inte jattebra. T.ex. sa finns det en vag utanfor Nairobi, som ska leda till den storsta turiststaden Mombasa har varit under kontruktion i 20 ar, men har anda bara kommit till precis utanfor Nairobi, snacka om att vara ineffektiv!
Vi akte iallafall pa provisoriska vagar som ar ungefar som stigar. Men sjalva resandet har gatt mycket bra, det ar mycket intressant att resa faktiskt, man ser sa grymt mycket av landet.
Pa varan forsta destination sa var vi i Loitoktok, som ar masaijernas faste. Vi akta for att halsa pa i en typisk masaiby och det var grymt intressant. Det ar en sadan by som man tanker pa nar man menar afrika, ni vet piercade, barbrostade (dock inte sa mycket sant) manniskor med massor flugor pa sig. Vi fick vara med pa ett av deras moten och dessutom ata tillsammans med de aldste. Hygien fanns inte.

Sen sa akte vi till till turiststaden Mombasa som hade en varme som jag aldrig har varit med om. Nar vi kom dit pa kvallen, sa var det kanske 30 grader. Inte asskon natt dar, men dagen efter sa akte vi till stranden och hade en skon turistdag dar, och jag blev helt brand. Men det var nice, for nu sa kommer ni forhoppningsvis se att jag varit i Afrika.

Det har borjat bli lite oroligt har nere. Nar vi varit borta har det tydligen varit krig har utanfor, med skottlossning och allt. Men inte har pa omradet, for har har vi vakter och stangsel, sa var inte oroliga.

Jag avslutar med att allt ar lite efter har, nu sitter jag och skriver och TVn ar pa brevid. Dom har kulturnyheter och dom rapporterar om den "nya" filmen Spiderman 2. Haha, Afrika alltsa.

Farväl!
Emil


Senaste nytt fran Kenya

Vi hade ett intressant samtal med Lydia, en av vara kenyanska vanner, idag. Vi listade vad som var bra med vara hudfarger och kom fram till detta.

Svart hudfarg (Lydias svar)
1. Bra skydd mot solen
2. Om man far marken sa syns dom inte sa bra
3. Det ar attraktivt
4.
Om man gommer sig for en fiende i morkret sa syns man inte lika bra

Haha vad vi skrattade nar hon berattade den sista

Vit hudfarg (Emil och Jonatans svar)
1. Bra skydd mot kyla
2. Om man ska tatuera sig sa syns det battre (varpa jag fick reda pa att de hade trott att min tatuering var nagot jag malat pa)
3. Det ar attraktivt
4. Om man visa sig for sina for sina vanner i morkret sa syns man battre


Hello Africa!

Precis vaknat ifran min sang och mitt myggnat efter en skon natts somn, aven fast jag garna skulle sova nagra timmar till. Ni far ursakta att jag inte anvander prickar.
Vi anlande hit i tisdags runt sjusnaret till Nairobi Airport och mottes av vakter med AK47er och ett glatt leende. Under flygplansfarden sa hade jag inte kunnat sovit nagonting sa jag var mycket trott. Vi blev upphamtade av nagra vanner i utbytesgruppen och vi hoppade in sma Isuzu-minibussar som verkligen alla har har borta.

psv
 
Vi blev forst overraskade hur bra vagarna var, men vara forhoppningar sotades fullstandigt nar vi kommit bort fran flygplatsomradet. Manga vagar bestod helt enkelt av sand och sten, safari hela tiden.
Sa det var valdigt manga kontraster mot Sverige direkt nar vi kom hit, det var mycket intressant att se.
Vi har hunnit med att gora mycket pa dessa tva dagar vi varit har och igar fick vi bland annat besoka Kenyas parlamanet som var valdigt vackert. Dock sa var deras First Chamber suspekt likt en gammal frikyrka.

Mycket spanning med militarer och upplopp efter det men det far jag skriva om en annan gang, nu ar det dags for frukost. Idag ska vi forovrigt besoka Kenyas nationalmuseeum och det ska bli valdigt intressant.
Alla vanner har nere halsar till er.
Vi ses.                                                                


Kenya

kenya

5 minuter kvar, sen åker vi. Med spänning ser jag mot den närmaste tiden. Jag ska försöka uppdatera här någon gång medans jag är borta så att ni på något sätt känner er delaktiga.

So long, mina vänner. So long.

Solen skiner

kokarntattoooo

Kokarn tog dagen i akt och gjorde sig sommarfin.
Och på måndag åker jag vidare till Kenya.